Faunatoren: work in progress

Gepubliceerd op 31 maart 2022 om 17:43

Aan de slag!

 

De Groene Plaatsmakers houden van doen: handen uit de mouwen en aanpakken!

Dankzij de hulp van Cityboost hebben we materiaal aangeschaft en zijn we aan de slag gegaan. In het Stadslab aan de Parallelweg in Den Bosch wordt hard gewerkt. 

Stap voor stap krijgt de Faunatoren vorm. Op ons oogstfeest van 10 maart hebben onze meedenkers, meedoeners en meemakers de Faunatoren in aanbouw al kunnen zien!

We doen het samen

Er is inmiddels ook een aanvraag in behandeling bij de gemeente.  Hopelijk is de bouwvergunning er binnenkort zodat we de Faunatoren snel een plekje kunnen geven in de stad! Onze droom: komend jaar minimaal 3 faunatorens realiseren op 3 verschillende plekken in Den Bosch. De torens worden gebouwd van afvalhout en we onderzoeken hoe de plek rondom een faunatoren groener en biodiverser kan worden. Want dieren hebben planten nodig en planten hebben dieren nodig. De jongeren willen samenwerken met andere jongeren, scholen en buurtbewoners. Zo ontstaat direct ook betrokkenheid, bewustwording en zichtbaarheid bij inwoners van ’s-Hertogenbosch. De faunatorens worden op deze manier een symbool worden voor de vergroening van de stad.