Terugblik Young Climathon

Gepubliceerd op 29 december 2021 om 18:24

Terugblik Young Climathon Den Bosch 10 december 2021

Vrijdag 10 december organiseerden we in samenwerking met stichting Technotrend en het Ds. Pierson College de Young Climathon Den Bosch. Deze Climathon was een vervolg op de activiteiten die we op de dag van de duurzaamheid in oktober organiseerden. Daar kan je hier meer over lezen. 

Aan de slag voor een groener en gezonder Den Bosch

Met 130 HAVO 3 leerlingen van het Ds. Pierson College werkten we deze dag in sporthal de Maaspoort aan drie uitdagende vraagstukken van de gemeente ‘s-Hertogenbosch en de GGD Hart voor Brabant over een gezonde schoolomgeving, de toekomst van het Aartshertogenpark en de energietransitie in de Vliert. Naast het realiseren van zo'n 1.800 tot 2.100 woningen heeft de gemeente ambities gesteld voor zowel groen als gezondheid in het gebied.

Leren samenwerken

Een mooie samenwerking waarin jongeren leren meedenken over complexe uitdagingen in hun eigen omgeving en beleidsmakers en organisaties leren samenwerken met de toekomstige generaties. En voor ons en stichting Technotrend een mooie verkenning van een samenwerking. Een samenwerking  waarin we zowel binnen als buiten school jongeren laten meedenken en doen rond vraagstukken met betrekking tot vergroening en verduurzaming.

Support voor leerlingen die aan de slag willen

In januari 2022 gaan we verder. Want vanuit De Groene Plaatsmakers gaan we samen met de meest gemotiveerde leerlingen aan de slag om de beste ideeën uit te werken tot concrete acties. Op deze manier hopen wij dat jongeren een rol kunnen pakken bij de ontwikkelopgave die de gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft voor het gebied rondom Station Oost. De Groene Plaatsmakers vinden het belangrijk dat jongeren hierover meedenken, maar vooral ook zelf aan de slag gaan om het gebied groener en gezonder te maken.