Plantdag Tiny Forest!

Gepubliceerd op 28 november 2022 om 18:34

Wat een feest! Vrijdag 25 november was de dag waar we zo naar uit hebben gekeken: de plantdag van ons Tiny Forest! Met 200 leerlingen van basisschool De Kameleon hebben we maar liefst 600 bomen aangeplant in de wijk de Vliert samen met IVN Natuureducatie, de gemeente 's-Hertogenbosch, basisschool De Kameleon, hoveniersbedrijf Idverde en veel vrijwilligers.

In een paar uur tijd 600 bomen geplant

In een paar uur tijd zijn 4 groepen leerlingen (van kleuterklas tot groep 8) hard aan de slag gegaan met het planten van de jonge boompjes. Veertig verschillende inheemse bomen mochten vandaag de grond in. De kinderen hebben in tweetallen soms wel 15 bomen geplant. Best een prestatie wanneer je 10 jaar oud bent. Iedere leerling mocht op een houten boomlabel ook zijn of haar naam opschrijven én een naam voor de boom. Alles mocht; we nemen de namen voor sommige bomen maar voor lief ;)

De leerlingen van basisschool de Kameleon waren al betrokken bij het maken van het ontwerp en bedachten de naam voor het Tiny Forest: Tiny Forest ‘Eikelbosch’. 

Samen aan de slag

Groene Plaatsmakers Alex en Fien hebben de leerlingen vandaag begeleid tijdens het planten met hulp van Robbert Hesen van IVN. Ook waren er enkele andere vrijwilligers die mee hielpen met boompjes uitdelen, interessante vragen van kinderen beantwoorden en uitleg geven. En natuurlijk hielpen de hoveniers van Idverde ook mee! 

'We hebben hier zo hard naar toe gewerkt en dan is het nu eindelijk zo ver dat we daadwerkelijk weer een stuk van Den Bosch vergroenen, samen met 200 enthousiaste kinderen'

Feestelijke onthulling

Het Tiny Forest ‘Eikelbosch’ is naderhand officieel geopend door de wethouder Ralph Geers en de directeur van basisschool De Kameleon Cindy Monterie. De wethouder plantte zelf met een aantal kinderen ook nog wat boompjes. Het mooie bord werd onthuld en staat nu naast de ingang van het Tiny Forest. Ook waren onze buren van Bietje bij Bietje, betrokken buurtbewoners en studenten van de HAS green academy aanwezig.

Dank aan iedereen die geholpen heeft!

We willen iedereen die hier aan mee heeft gewerkt ontzettend bedanken voor de realisatie van dit mooie Tiny Forest. 's-Hertogenbosch heeft er weer een groen pareltje bij en wij zijn weer een ervaring rijker!Het Tiny Forest project is een samenwerkingsproject van
De Groene Plaatsmakers met

Mede mogelijk gemaakt door
de gemeente 's-Hertogenbosch en
de provincie Noord-Brabant