Feestelijke opening Kinderboekenhotel

Feestelijke opening op 21 oktober 2021

Wethouder Mike van der Geld opende samen met de kinderen uit de buurt, het eerste kinderboekenhotel in Rosmalen: Kinderboekenhotel Tielekeshoeven.

Vele mee-makers, de kinderen hun (groot)ouders en veel wijkbewoners kwamen naar de feestelijke opening. We begonnen in de stromende regen maar al snel brak de zon door. Onze speciale gasten waren: alle kinderen en wethouder Mike van der Geld.

Poezierestaurant met een speciaal gedichten-menu

We toverden het plein tegenover Tielekeshoeven 1 t/m 6 om tot poëzierestaurant! 

Zes kinderen uit de wijk droegen mooie en leuke gedichten voor. Er waren zelfs drie eigen geschreven gedichten bij! Op de menukaart stonden smakelijk stukjes poëzie. Mohammed, Jona, Franka, Sidra, Hakon en Heva brachten de gedichten met veel enthousiasme.

Lees alle gedichten die door de kinderen werden voorgedragen hier

 

Kinderboeken erin en eruit

Na dit heerlijke maal hebben de wethouder en Mohammed (namens alle kinderen) de officiële openingshandeling verricht: Mohammed zette het door Mike van der Geld meegenomen kinderboek (De meisjes van Annet Schaap) in de minibieb. Daarmee was de opening en ingebruikname een feit!

Veel kinderen hadden een kinderboek meegenomen en zetten die in de kinderboekenminibieb. Hij was hiermee meteen al goed gevuld. Tegelijkertijd verdwenen er alweer boeken want het is brengen en halen, daar is de bieb natuurlijk voor bedoeld.

Bloembollen

Na de opening plantten we met de kinderen, rondom het Kinderboekenhotel Tielekeshoeven, een heleboel biologische bloembollen. Dus in het voorjaar is het weer feest!