NK Tegelwippen met jongerencentrum én wijkbewoners

Gepubliceerd op 8 september 2021 om 17:32

Tegels eruit en groen erin

De Groene Plaatsmakers willen niet te veel praten over groen en gezondheid. We willen vooral aan de slag! Zaterdag 28 augustus hebben we daarom meegedaan aan het NK Tegelwippen. Een ludieke actie met een serieuze bedoeling: het vergroenen en gezonder maken van onze leefomgeving. Tegels eruit en groen erin! De actie leverde een behoorlijk gevulde container op. De eindstand: in totaal zijn er 483 tegels gewipt!

Gelukt met hulp van velen!

De Groene Plaatsmakers Den Bosch hebben zowel wijkbewoners van de wijk Sparrenburg in Rosmalen (gemeente Den Bosch) als het Jongerencentrum Number One geholpen met stenen en zand te scheppen, te sjouwen en met kruiwagens naar de container te brengen. De Gemeente 's-Hertogenbosch ondersteunde de actie met een gratis container, vlinderstruikjes voor alle deelnemers en zelfs met menskracht. Hulde voor Kees Boeren die keihard meegewerkt en gesjouwd heeft! Wethouder Mike van der Geld kwam ook langs, heeft een rondje door de wijk gelopen, sprak met een aantal buurtbewoners en de jongeren.

Wijkbewoners hielpen elkaar en het mooie was dat het Tegelwippen aanstekelijk werkte: sommige mensen gingen spontaan aan de slag en besloten spontaan om ook een aantal tegels eruit te halen en te vervangen voor groen. Dankzij buurtbewoners hadden we kruiwagens, scheppen en schoffels. Het wit zand dat onder de tegels vandaan kwam, kreeg in de wijk een andere bestemming als bodem onder een nieuwe kinderboeken-minibieb.

Aan het einde van de ochtend verzorgde jongerencentrum Number One met
PowerUp 073 en het Buurtteam Rosmalen, Nuland, Vinkel een lunch voor iedereen die meedeed. Mooi teamwork tussen jongeren en wijkbewoners 💪

Sociale boost

Wat betreft het NK Tegelwippen: De gemeente s-Hertogenbosch staat nu op nummer 15. Hopelijk zijn we in het klassement gestegen met 483 gewipte tegels erbij. Maar wat we vooral hopen is dat onze actie aanstekelijk werkt en dat er nog veel meer mensen aan de slag gaan en tegels vervangen door groen! Onze tip: doe het net als wij gedaan hebben vooral samen! Dat geeft niet alleen een groene maar ook een sociale boost! Op naar een groenere, gezonde en gezellige leefomgeving.

Foto-impressie

Klik op de foto's voor een grotere weergave